Välj en sida
nyttig kaka

Nyttig banankaka.

För många år sedan fick jag ett tips från en läsare (tack Ylva!) om att byta ut smöret mot äppelmos när man gör banana bread. Jag vet inte varför jag väntat tills nu med att testa, men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge, antar jag.

Jag gick steget längre och bytte även ut strösockret mot äppelmos. Riktigt bra blev det och ganska så nyttigt också ju. Så, voila! Här är en riktigt saftig, fruktig och god kaka utan smör och med betydligt mindre socker (det är ju socker i både bananer och äpple förstås, men väljer man sockerfritt äppelmos är man åtminstone helt utan raffinerat socker). Jag tänker att den är perfekt för utflykter och barnkalas och som energigivare till eftermiddagsfikat när man vill vara lite hälsosam.

nyttig banankaka

 

nyttig banankaka
NYTTIG BANANKAKA
  • 1 ½ dl äppelmos (välj gärna sockerfritt!)
  • 2 ägg
  • 2 bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl valnötter
  1. Vispa ihop äppelmos och ägg. Mosa bananerna och rör ner dem. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd sist ner valnötterna, hela eller grovhackade. Häll smeten i en avlång kakform och grädda i 175°C i ungefär en timme.

 

GÖR EGET ÄPPELMOS!

Äppelmos

 

nyttig kaka

Kommentarer

Pin It on Pinterest