Välj en sida

Mandelkubb är fulla av barndomsminnen för mig. De milda mandelkakorna var (på delad plats med Konsums torra citronmuffins) min farfars favoriter och jag vet inte hur många sådana här godbitar jag smulat i mig till ett stort glas mjölk vid hans köksbord i det gula huset nere vid havet.

De här bakade jag när Josefin och jag gjorde vår bakhistoriska bok “Sött från förr” och receptet finns även med i den. I den här versionen har jag bytt bittermandlar mot bittermandelolja för att förenkla processen något.

mandelkubb

Mandelkubb. Foto: Josefin Casteryd.

MANDELKUBB
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • några droppar bittermandeolja
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 6 dl vetemjöl
  • pärlsocker till garnering
  1. Rör smör och socker och blanda i bittermandelolja, gräddfil och ägg. Blanda hjorthornssaltet med vetemjölet och rör ner. Forma till ovala kubbar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö över rikligt med pärlsocker och grädda i 225 graders värme i cirka tio minuter.
MER SÖTT!

BOKEN “SÖTT FRÅN FÖRR” FINNS ATT KÖPA HÄR.

Kommentarer

Pin It on Pinterest