Välj en sida

Visst blir nästan allt trevligare i miniformat? Vad är grejen med det? När det gäller minimuffins tror jag för min del att charmen ligger i tanken på att kunna ta sig en hel näve och glufsa i sig samtidigt, men det är förmodligen bara jag…

minimuffins

Minimuffins.

Små chokladmuffins är perfekta som avslutning på en stor måltid, på kakbuffé när man inte orkar en stormuffin, till barnkalaset när man vill låta ungarna dekorera sin egen efterrätt eller varför inte som ingrediens i en lyxig marängswiss (blanda maränger, glass, grädde, bananer och chokladmuffins i en stor skål och gör både dig själv och gästerna lite lyckligare!).

Muffinsen på bilden är faktiskt köpemuffins som jag fått över från ett fotojobb och som var alldeles för goda (och många) för att slängas. De har fått lite uppiffning med hjälp av en klick nötkräm och lite strössel för en mer cupcakeig look. Som tur är har jag såklart ett recept som ger väldigt snarlika muffins för den som vill baka själv.

Moses + muffins.

Moses + muffins.

Som ni ser hade jag väldigt bra fotohjälp till de här bilderna. Det är för övrigt ett hett tips för den som vill lära sig att fota bakverk väldigt fort: ta hjälp av en hund! Moses har som taktik att cirkulera runt fotoobjektet i allt snävare cirklar tills han bara “råkar” befinna sig alldeles intill. Som tur är är han mer intresserad av korv än av muffins och går oftast att muta ur bild en liten stund…

 

minimuffins
MINIMUFFINS
MUFFINS
 • 125 gram smör
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl mjölk
 • 4 1/2 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 msk kakao
 • 2 dl chocolate chips
DEKORATION
 • nötkräm eller chokladsmör
 • strössel
 1. Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser till muffinsen (chocolate chips sist) och häll smeten i små minimuffinsformar. Grädda runt 20 minuter (här får man anpassa tiden lite efter hur mini man gör muffinsen) i 175 grader. Bred lite nötkräm eller chokladsmör över varje muffin och toppa med strössel.

 

TIPS!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest