Välj en sida
recept på clotted cream till afternoon tea

Clotted cream.

Clotted cream är förmodligen det bästa med afternoon tea. Bara en ingrediens behövs (vispgrädde) och den blir alldeles överjodiskt god på varma scones med något smarrig marmelad eller sylt till. Visst tar det något fasansfullt lång tid (man gör den kvällen innan man ska servera den), men jag svär, den är värd lite framförhållning!

 

recept på clotted cream till afternoon tea
CLOTTED CREAM
  • 5 dl vispgrädde
  1. Häll grädden i en värmetålig skål och ställ över ett vattenbad på spisen. Grädden ska ryka lite och kan även få lov att småsjuda, men den ska inte koka eller sjuda alltför häftigt. Låt grädden stå och värmas över vattenbadet i cirka 2 timmar (ja, tyvärr är det så!) utan att röra om.
  2. Ställ därefter in skålen i kylskåpet och låt stå där över natten. På morgonen har ett litet tjockare gräddlager bildats på toppen av grädden. Skopa upp den i en ny skål och servera som den är, eller vispa den fluffig och jämn med en elvisp.

 

TIPS!

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH RECEPT!

clotted cream

Clotted cream.

Kommentarer

Pin It on Pinterest