Välj en sida
Fudgekaka

Fudgekaka från Söta saker Mjuka kakor.

Ett av mina absoluta favoritrecept ur min nya bok Söta saker: Mjuka kakor är den här helt magiskt chokladiga fudgekakan. Trots att den ser så här piffig och avancerad ut så är den faktiskt superenkel att få till. Jag lovar!

Och alltså hjälp, så många bitar jag har ätit av den här kakan! Men nu pratar vi inte mer om det. Här är receptet.

Fudgekaka

 

Fudgekaka
FUDGEKAKA
BOTTEN
 • 100 g mörk choklad
 • 75 g rumsvarmt smör
 • 1 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 1 dl vetemjöl
 • ½ tsk bakpulver
FUDGETÄCKE
 • 100 g mörk choklad
 • 50 g smör
 • 1 dl ljus sirap
 • 3 dl socker
 • 3 dl vispgrädde
 1. Hacka chokladen till bottnen och smält den över ett vattenbad. Rör smör och socker till en fluffig smet. Tillsätt äggen under omrörning och rör därefter ner den smälta chokladen. Blanda vetemjölet med bakpulvret och sikta ner mjölblandningen i smeten. Rör ihop och häll i en smord och bröad kakform (ca 18 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i cirka 30 minuter.
 2. Hacka chokladen till fudgetäcket och ställ åt sidan. Rör samman övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt smeten småkoka tills den når 125 grader eller klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den går att forma till en kula). Ta kastrullen från värmen, rör snabbt ner den hackade chokladen i smeten och häll sedan ut den ovanpå kakan. Ställ att stelna i rumstemperatur.

.

Fudgekaka

TESTA OCKSÅ: DEVIL’S FOOD CAKE

Devil’s food cake

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest