Välj en sida
Schackrutor mördeg

Schackrutor – klassiska mördegskakor med vanilj och choklad.

Schackrutor är klassiska mördegskakor som smakar choklad och vanilj. Jag tycker att de är sjukt fina och att de för tankarna till mormorsfika och släktkalas. Eller möjligen till Alice i Underlandet, om man är lagd åt det lite mer sagoinspirerade hållet.

Receptet är superenkelt och degen går att spara i kylen i minst en vecka om man vill vänta med utbakningen. Eller i frysen för den delen.

schackrutor mördeg

Schackrutor mördeg

Schackrutor mördeg
SCHACKRUTOR
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 3 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Blanda mjöl och socker och hacka ner smöret. Blanda ihop till en slät deg med hjälp av ägget. Förvara i kyl i en halvtimme och dela sedan degen i två delar. Smaksätt den ena delen med kakao och vaniljsocker och rulla två längder av varje del. Lägg ihop till en enda rulle så att färgerna bildar ett rutmönster, forma till en kantig längd och skär i centimetertjocka skivor. Grädda i 175 grader i 8–10 minuter.
TESTA OCKSÅ: JITTERBUGGARE

schackrutor mördeg

GILLA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH KAKRECEPT!

Kommentarer

Pin It on Pinterest