Välj en sida
Sockerkaka med brynt smör

Sockerkaka med brynt smör.

 

I dag vill jag bjuda er alla på ett recept på en riktig favoritkaka från min nya bok Mjuka kakor. Det här är en väldigt kär variant av klassisk sockerkaka med brynt smör både i glasyren och själva kakan. Så vansinnigt gott!

Det brynta smöret ger en lite nötig och rund smak åt den här sockerkakan. Allra godast är glasyren, som man helst vill äta till allt när man väl prövat den.

SOCKERKAKA MED BRYNT SMÖR
KAKA
 • 75 g smör
 • 1 dl mjölk
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 3 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
GLASYR
 • 75 g smör
 • 1 dl florsocker
 1. Smält smöret på svag värme i en kastrull och fortsätt att bryna det tills det får en ljusbrun färg
 2. och nötig doft. Blanda smöret med mjölken och låt blandningen svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör därefter ner dem tillsammans med det brynta smöret och mjölken i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i 175°C i cirka 40 minuter i nedre delen av ugnen.
 3. Bryn smöret till glasyren på samma sätt som ovan och låt det svalna. Ställ gärna det brynta smöret i kylskåpet en liten stund för att få det riktigt kallt. Vispa därefter smöret med elvisp så att det blir fluffigt och sikta ner florsockret lite i taget under tiden. Bred glasyren över den svalnade kakan och servera.

 

TIPS!

DELA GÄRNA RECEPTET! OCH GLÖM INTE ATT FÖLJA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR ÄNNU FLER BAKTIPS OCH RECEPT!

Kommentarer

Pin It on Pinterest