Välj en sida
Foto: Nicklas Thegerström

Sirapssnitt. Foto: Nicklas Thegerström

Sirapssnitt (eller sirapssnittar – jag har aldrig riktigt lärt mig vad de egentligen heter) är några av de allra enklaste småkakor man kan baka och förmodligen mina favoriter i genren. Jag tycker om dem alldeles som de är, med vaniljsocker som enda smaksättning, men vill man ha dem lite extra fancy bakar man dem med någon spännande krydda, som saffran, muskot, kanel eller ingefära.

Det här receptet brukar jag utgå ifrån när jag experimenterar fram nya smaker. Jag brukar också skoja till dem med olika typer av sirap (lönnsirap är ett hett tips om man har det hemma!) när jag är på det humöret. Men allra oftast gör jag dem precis just såhär.

 

 

SIRAPSSNITT
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  1. Blanda smör och socker. Rör i sirap och vaniljsocker och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla den till två längder, lika långa som en bakplåt. Lägg dem på plåten, täckt med bakplåtspapper, och platta ut dem till centimetertjocklek. Grädda dem i mitten av ugnen i 175 grader i ungefär en kvart. Skär dem i sneda bitar, två till tre centimeter breda, och låt dem svalna.
GÖR EGET VANILJSOCKER!

Vaniljsocker

 

Kommentarer

Pin It on Pinterest