Välj en sida
Vaniljsocker recept

Vaniljsocker. Foto: Nicklas Thegerström.

Bra ingredienser är A och O när man bakar. Jag gör alltid mitt eget, hemmagjorda vaniljsocker till exempel, eftersom det blir både godare, billigare och trevligare. Till skillnad från det beska vanillinsocker man köper i affären (som inte har särskilt mycket med vanilj att göra) kan man använda den hemmagjorda varianten till en massa goda sötsaker. Ett tips är att blanda några teskedar med mascarponeost och använda som en lyxigare variant av vaniljvisp. Det är faktiskt något av det godaste som finns.

 

HEMMAGJORT VANILJSOCKER
  • 1 kg socker
  • 3 vaniljstänger
  1. Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar. Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer och kör tills det blandats och sockret blivit finkornigt. Sila bort skalresterna och häll vaniljsockret i en burk med lock.

RECEPT FRÅN SÖTA SAKER.

FLER HEMMAGJORDA INGREDIENSER HITTAR DU I KATEGORIN: FYLLNING OCH TILLBEHÖR.

Kommentarer

Pin It on Pinterest