Välj en sida
Glutenfri pajdeg

Glutenfri pajdeg.

En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Den blir verkligen sådär perfekt krispig och frasig och smakar betydligt mer än “vanlig pajdeg”. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos.

Här är ett riktigt bra (om jag får säga det själv) grundrecept på glutenfri pajdeg som älskas av både glutenfria och glutenätande gäster. Perfekt när man har ett kärt pajrecept som man vill göra glutenfritt utan att krångla till det!

glutenfri-paj

Recept på glutenfri paj med plommon
GLUTENFRI PAJDEG
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4 dl mandelmjöl
  1. Rör samman till en jämn och kladdig smet (vill man kan man byta en deciliter av mjölet mot riven kokos). Tryck ut i pajform och förgrädda i 5-10 minuter i 175°C. Fyll pajen som du vill och grädda sedan som vanligt.
TESTA PAJEN PÅ BILDERNA: HÄRLIG PLOMMONPAJ

Underbar plommonpaj

Kommentarer

Pin It on Pinterest