Välj en sida

I dag har jag gjort cheesecake muffins. Jag älskar nämligen cheesecake! Men ibland kan jag känna att den liksom blir så stor och otymplig att förvara när man inte orkar äta upp hela (även om det har hänt att jag har orkat det – men det behöver vi inte prata om nu). Så vad kan då vara bättre än att baka portionsstora små cheesecakes i muffinsformar? Ingenting!

Cheesecake muffins recept.

Cheesecake muffins.

Jag gjorde en omgång av min favorit cheesecakesmet med hallon i och skred till verket. De blev så vansinningt goda och var väldigt lätta att göra! Helt klart bästa bake-hacket på länge!

Recept på cheesecake i muffinsform

Cheesecake i muffinsform.

Cheesecake muffins recept.
CHEESECAKE MUFFINS MED HALLON
  • 10 digestivekex
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 400 g naturell färskost
  • 2 dl hallon (färska eller frysta)
  1. Krossa digestivekexen och mixa dem ordentligt tillsammans med smöret. Tryck ut röran i botten på cirka 12 stora muffinsformar.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och skrapa ner fröna från vaniljstången. Blanda ner färskosten. Häll ut massan över digestivebottnarna (knappt upp till kanten på formarna)  och tryck därefter ner en liten näve hallon i varje form. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen på 200°C i ungefär 15 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade, utan dallra lite. Ställ kakorna att svalna och stelna, först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet.
Recept på cheesecake i muffinsform

Cheesecake muffins.

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela!

För att följa Söta saker på Instagram: klicka här!

För att följa Söta saker på Facebook: klicka här!

Kommentarer

Pin It on Pinterest