Välj en sida
havremuffins med blåbär

Havremuffins med blåbär. Foto: Nicklas Thegerström

De här blåbärsmuffinsen är lite rejälare och knaprigare än klassiska muffins. Verkligen helt fantastiskt goda! Jag bakar dem med havregryn och fyller dem med färska blåbär. Har man inte sådana till hands kan man välja nästan vilka bär som helst, eller frukt. Äpplen, med en smula kanel, till exempel. Eller syrlig rabarber. Mums!

Receptet kommer från min första bok Söta saker och ger cirka 6 muffins.

HAVREMUFFINS MED BLÅBÄR

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1⁄2 dl havregryn
  • 3/4 dl mjölk
  • 1 dl blåbär

Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver och havregryn för sig. Rör i detta och sedan mjölken. Häll lite smet i botten av sex stora muffinsformar, fyll på med blåbär och avsluta med ytterligare lite smet (formarna ska fyllas till drygt hälften). Grädda i ugnens mitt i 175 grader i ungefär 20 minuter.

TESTA OCKSÅ: BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD

Blåbärsmuffins med vit choklad

 

blåbärsmuffins recept

Foto: Nicklas Thegerström.

Kommentarer

Pin It on Pinterest