Välj en sida

När jag gör muffins brukar jag först göra en grundsmet och sedan göra två eller flera olika smaker av den. I går provade jag tre olika varianter och sedan hade vi spontant muffinskalas här hemma. Här är en av smakerna – blåbärsmuffins med vit choklad –som får smälta samman i mitten. Fantastiskt gott!

Blåbärsmuffins recept

Blåbärsmuffins med vit choklad.

 

BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD

MUFFINS

  • 125 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

FYLLNING

  • ca 50 g vit choklad i småbitar
  • frysta blåbär

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Tryck ner chokladbitar och blåbär i mitten. Grädda runt 20 minuter i 175 grader.

TESTA OCKSÅ: BLÅBÄRSPAJ

Blåbärspaj

Kommentarer

Pin It on Pinterest