Välj en sida
croissanter på en kvart

Croissanter på en kvart…

Visst är det underbart med färska croissanter (helst med chokladfyllning såklart!) till frukost, men hur ofta orkar man ställa sig och kavla smörig deg på morgonen? Det här är min fuskvariant som går på några minuter att slänga ihop (och som ser ut därefter). Chokladsmöret, som för övrigt är det finaste en människa kan göra åt sig själv, går att spara i kylen i ungefär en vecka, vilket gör att man kan äta det varje dag!

Även om jag gillar att fuska ibland har jag svårt för halvfabrikat som inte innehåller det de lovar. Visste ni att det som heter smördeg ganska sällan innehåller smör? Galet! Kolla innehållsförteckningen på de färdiga smördegsplattorna och se till att de inte är margarin- palmolja- emulgeringsextraktmedelsmörarom-plattor istället.

Sedan är det bara att baka loss. På cirka 15 minuter har du snott ihop ett gäng rykande färska chokladkrämiga croissanter!

Det här receptet ger fyra “croissanter”:

croissanter

CROISSANTER PÅ EN KVART

  • 2 smördegsplattor
  • 3-4 msk smör
  • 100 g mörk choklad
  • ägg till pensling

Tina smördegsplattorna i några minuter. Skär dem diagonalt till trekanter. Smält smöret  i en kastrull på låg värme. Bryt ner chokladen och rör tills den smält helt. Låt krämen svalna och bred ut över smördegsrutorna. Rulla från den bredaste sidan av trekanten mot spetsen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med lite uppvispat ägg och grädda i 200°C i 5-10 minuter. Pudra eventuellt med lite florsocker och servera till starkt kaffe. Mums!

fuskcroissanter

Tips gärna dina vänner om det här receptet! Använd t.ex. facebookknappen här nedanför inlägget för att dela!

Kommentarer

Pin It on Pinterest