Välj en sida

Att baka sina kanelbullar som brytbröd eller brytbullar i en bakform är ett smart sätt att bevara saftigheten i bullarna. Dessa amerikanska bullar är precis just det. Kanelbullar i form, med massor av glasyr ovanpå. Jag fullkomligt älskar dem!

Amerikanska bullar recept

Amerikanska bullar i form.

AMERIKANSKA BULLAR

BULLAR

 • 25 g jäst
 • 2 1⁄2 dl mjölk
 • 1⁄2 dl socker
 • 1⁄2 tsk salt
 • 1 ägg
 • 75 g rumsvarmt smör
 • ca 7 dl vetemjöl

FYLLNING

 • 2 dl rumsvarmt smör
 • 1 dl socker (testa att använda t.ex. muscovadosocker!)
 • malen kanel

PENSLING

 • 1 ägg, lätt uppvispat

DEKORATION

 • glasyr av florsocker och vatten eller sötad kondenserad mjölk

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och slå över jästen. Blanda ner socker, salt, ägg och det rumsvarma smöret, skuret i kuber. Knåda in vetemjölet, men använd bara så mycket som behövs för att degen ska bli fast och knådbar – decilitermängden kan variera beroende på hur hårt packat mjölet är. Arbeta degen ordentligt för hand eller med hjälp av elvispens degkrokar och ställ den sedan att jäsa under duk i ungefär en timme.

Baka ut degen på lätt mjölat bakbord och kavla den till en stor ruta (dela degen i två delar först om den känns ohanterligt stor). Bred över rikligt med smör med en smörkniv och strö över ett jämnt lager socker. Strö rikligt med kanel över sockret. Rulla ihop till en rulltårta och skär i cirka två centimeter tjocka skivor. Lägg bullarna nära varandra i en smord kakform eller långpanna och jäs i ytterligare 30 minuter under duk. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i 225 graders värme i 5–7 minuter eller tills bullarna fått en gyllenbrun färg. Låt kakan svalna något, ringla över glasyr eller kondenserad mjölk och bryt i bitar.

PROVA OCKSÅ: SALTA SMÖRBULLAR

Salta smörbullar

Kommentarer

Pin It on Pinterest