Välj en sida

Inga köpepåsar i världen slår hemmagjort godis! Det här receptet är ett av bloggens mest populära och jag kan aldrig riktigt bestämma om jag ska kalla dem kolor eller fudge. De smakar liksom precis som chokladkola, men får samma konsistens som fudge. Oavsett vad man kallar dem är de helt vansinnigt goda och dessutom sjukt enkla att lyckas med. Här är receptet:

Scroll down for recipe in English!

Recept fudge

Fudge med choklad.

 CHOKLADFUDGE

  • 50 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad

Koka samman allt utom chokladen i en kastrull tills smeten når 125°C eller klarar ett kulprov. Ta från värmen, rör snabbt ner den hackade chokladen och häll ut på bakplåtspapper. Låt stelna och skär i rutor. Förvara torrt!

Recipe in English

CHOCOLATE FUDGE

  • 1/4 cup butter
  • 1/2 cup corn syrup
  • 1 1/2 cup granulated sugar
  • 1 1/2 cup cream
  • 1 cup dark chocolate, finely chopped

Mix all ingredients except for the chocolate in a large saucepan. Bring to a boil and stir vigorously. When the mixture is boiling – stop stirring and continue to cook on medium heat until it’s 257°F. Remove from heat, stir in the chocolate and immediately pour into a mould lined with baking parchment. Let sit in room temperature until cool and cut in squares.

Kommentarer

Pin It on Pinterest