Välj en sida

Jag älskar den här chokladkolan! Eller är den en chokladfudge? Kanske rent av en fudgekola! Oavsett vilket finns det ingen kola eller fudge som slår den. Den fullkomligt smälter i munnen och liknar nästan fudge i konsistensen!

Något har gjort att det här alldeles fantastiska receptet har fallit bort ur bloggen och flera av er har letat efter det förgäves. Och så kan vi ju inte ha det. Särskilt inte när det rör sig om världens bästa chokladkola. Så här är den igen.

chokladfudge

Chokladfudge eller chokladkola. Foto: Nicklas Thegerström.

FUDGEKOLA

  • 50 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (minst 70 %)

Koka samman allt utom chokladen i en kastrull tills smeten når 125°C eller klarar ett kulprov. Ta från värmen, rör snabbt ner den hackade chokladen och häll ut på bakplåtspapper. Låt stelna och skär i rutor.

Recipe in English

CHOCOLATE FUDGE

  • 1/4 cup butter
  • 1/2 cup corn syrup
  • 1 1/2 cup granulated sugar
  • 1 1/2 cup cream
  • 1 cup dark chocolate, finely chopped

Mix all ingredients except for the chocolate in a large saucepan. Bring to a boil and stir vigorously. When the mixture is boiling – stop stirring and continue to cook on medium heat until it’s 257°F. Remove from heat, stir in the chocolate and immediately pour into a mould lined with baking parchment. Let sit in room temperature until cool and cut in squares.

Kommentarer

Pin It on Pinterest