Välj en sida

Jag har spårat lite på mördegskakor på senare tid. De är ju så sjukt varierbara och lättgjorda och så blir de så himla fina och goda! Den här varianten är gjord med rik vaniljsmak på eget vaniljsocker och blir fantastiskt spröd och god. Receptet ger supermånga kakor (typ 100 st), men degen går med fördel att spara både i kylskåp i ungefär en vecka eller i frysen om man inte vill baka ut alla på en gång

SPRÖDA HJÄRTAN

Blanda mjöl och hemmagjort vaniljsocker (obs! Sockret måste vara den hemmagjorda varianten – annars får du beska pulversmakande kakor! Har du inte tid att göra eget – byt mot strösocker och en matsked köpt vaniljsocker!) och hacka ner smöret. Blanda ihop till en slät deg med hjälp av ägget. Förvara i kyl i en halvtimme innan utbakning. Ta fram igen en stund före utbakning. Kavla ut degen i delar och ta ut små hjärtan med pepparkaksmått. Lägg ut på plåtar med bakplåtspapper, strö över lite pärlsocker och grädda i 175°C i ungefär 5 minuter. Gör du större hjärtan kan de behöva några minuter till.

Kommentarer

Pin It on Pinterest