Välj en sida

I går bakade jag vad som vid det här laget väl ändå får räknas som en riktig klassiker – morotskaka! Ja, jag är lite partisk här, men de här rutorna är så rackarns saftiga och goda att man aldrig behöver leta efter ett morotskaksrecept igen. Perfekt kryddig blir den också med riven färsk ingefära. Kort sagt, jag älskar den här kakan!

morotsrutor

Saftiga morotsrutor.

 

morotsrutor
MOROTSRUTOR
KAKA
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk  vaniljsocker
 • 1 tsk kanel
 • 2 msk riven färsk ingefära
 • 2 msk äppelmos
 • 1 dl rapsolja
 • 3 dl rivna morötter
GLASYR
 • 200 g naturell färskost
 • 2 msk smör
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 5 dl florsocker
 1. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten. Riv ner en bit färsk ingefära i smeten och blanda ner äppelmoset. Rör samman de rivna morötterna med oljan och blanda därefter ner dem i smeten. Häll i smord och bröad kakform och grädda i 40-50 minuter i 175 grader. Rör samman ingredienserna till glasyren och bred över den svalnade kakan. Skär i rutor.
DELA GÄRNA RECEPTET MED DINA VÄNNER! ANVÄND KNAPPARNA NEDAN!

Kommentarer

Pin It on Pinterest