Välj en sida
chokladsnittar recept

Chokladsnittar. SÅ goda småkakor!

Å, vad jag älskar sådana här chokladsnittar! Enkla, klassiska mormorskakor som serverats på så många kafferep genom historien att man kan tro att de liksom alltid funnits. Jag bakar dem ofta – när jag inte riktigt vet vad jag är sugen på. Jag blir aldrig besviken.

Här är receptet på skurna chokladkakor med pärlsocker på. Perfekt sega och chokladiga.

Recipe in English below!

CHOKLADSNITTAR

KAKOR

 • 200 g rumsvarmt smör
 • 2 ½ dl strösocker
 • 5 dl vetemjöl
 • 3 msk kakao
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 ägg

GARNERING

 • 1 äggvita
 • pärlsocker

Blanda alla ingredienser till en jämn smet och forma den till tre längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till något. Pensla med uppvispad äggvita och strö pärlsocker över. Grädda i 200 graders värme i ungefär 15 minuter. Skär medan kakorna ännu är varma i sneda bitar.

TESTA OCKSÅ: SIRAPSSNITT

Sirapssnitt

Recipe in English

Old school chocolate cookies

 • 200 grams soft butter
 • 1 1/4 cup granulated sugar
 • 2 1/2 cup all purpose flour
 • 3 tbsp cacao powder
 • 1 tsp baking powder
 • 2 tsp vanilla sugar or 1 tsp vanilla extract
 • 1 egg

GARNISH

 • 1 egg white
 • nib sugar

Mix all ingredients (except garnish ingredients) properly. Cut the dough in three pieces and roll into three rolls, the length of an oven tray, and place on oven trays covered with baking parchment. Flatten slightly and brush with whipped egg white. Sprinkle nib sugar on the surface and bake for around 15 minutes at 392°F. Cut whilst hot.

Kommentarer

Pin It on Pinterest