Välj en sida
Lakritsknäck

Lakritsknäck. Foto: Nicklas Thegerström.

Lakritsknäck med turkisk peppar är den godaste knäcken jag vet! Missförstå mig rätt – jag älskar klassisk knäck också – men knäck med saltlakrits är något alldeles i hästväg.

Det här är verkligen ett superenkelt recept. Man kan såklart använda sötare lakritskarameller eller lakritspulver också om man vill ha en mildare sötlakritssmak. Vill man experimentera med andra smaker är ett av mina favorittips att göra polkgagrisknäck.

LAKRITSKNÄCK MED TURKISK PEPPAR

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl krossade hårda lakritskarameller, till exempel turkisk peppar

Koka ihop under omrörning tills smeten klarar ett kulprov (häll en sked kola i kallt vatten och se om det går att forma den till en kula) eller till 125°C. Vill man ha extra svart knäck kan man färga den med lite karamellfärg på slutet. Häll upp kolan i knäckformar och låt svalna.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest