Välj en sida

Min favoritknäck i år är förstås polkagrisknäck. För säkerhets skull gör jag den både som klassiska knäckkarameller och som juliga knäckklubbor.

Polkagrisknäck

Foto: Nicklas Thegerström.

POLKAGRISKNÄCK

  • 1 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl grädde
  • 1-2 dl polkagriskarameller

Koka samman allt i en stor kastrull tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas kallt vatten och se till att den går att forma till en kula). Krossa polkagriskaramellerna i en mortel eller i en tjock fryspåse med kavel eller hammare och rör i dem mot slutet av kokningen. Häll upp i knäckformar och låt stelna på sval plats eller i kylskåp. Ett superbra sätt är att först hälla över smeten i en såskanna som sköljts ur med kokande vatten, för att lättare pricka knäckformarna.

Polkaknäck

Foto: Nicklas Thegerström.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest