Välj en sida

Vit ischoklad är precis lika enkelt att göra som vanlig ischoklad. Fast mycket godare och en hel del finare om ni frågar mig. Vill man göra den lite extra fin och god kan man smaksätta den med några krossade polkagrisar, kanderade mandlar, mininonstop eller något annat glatt.

Vit ischoklad.

Vit ischoklad med polkagris.

VIT ISCHOKLAD

  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 200 gram vit choklad
  • polkagrisar eller kanderade mandlar till dekoration

Hacka chokladen. Smält kokosoljan på försiktig värme i en kastrull eller i ett vattenbad. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladhacket så att det smälter och blandas med fettet. Häll upp i ischokladformar. Låt svalna tills ischokladen blir lite fastare och dekorera med krossade polkagrisar eller kanderade mandlar. Förvara ischokladen i kylskåpet.

Recipe in English

WHITE “ICE CHOCOLATE”

  • 200 g (2 cups) white chocolate, finely chopped
  • 1/2 cup coconut oil
  • 1/2 cup mini nonstop or candied almonds

Let the coconut oil melt slowly in a saucepan. Remove from heat and stir in the chocolate. Add nonstop or chopped candied almonds. Pour into small paper candy moulds and let sit in the fridge until hard.

Kommentarer

Pin It on Pinterest