Välj en sida

Pepparkaksmuffins

Jag älskar allt som smakar pepparkaka! De här muffinsen känns precis sådär rejäla och kryddiga som jag vill ha dem så här års och de passar faktiskt förvånansvärt bra till förstafrukost (för er som inte vet är det den den lite mer fikabaserade frukosten, som intas före den riktiga frukosten, företrädelsevis i sängen).

Hemligheten tror jag är de hemmagjorda pepparkakskryddorna – som för övrigt är en ypperlig present till någon som gillar att baka.

PEPPARKAKSMUFFINS

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk pepparkakskryddor

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Pudra eventuellt lite florsocker över.

Följ mig gärna på Instagram för ännu fler söta saker: @sota.saker !

Kommentarer

Pin It on Pinterest