Välj en sida
Vill man ha de absolut saftigaste muffinsen i världen ska man baka med pumpa! Dessa kryddiga pumpamuffins är helt vansinnigt goda och fluffiga och smakar lite som morotskaka, fast ännu saftigare och bättre. Så här gör man dem.
Pumpamuffins

Pumpamuffins med frosting.

PUMPAMUFFINS

MUFFINS
 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1 tsk malen kanel
 • 1/2 tsk malen ingefära
 • 3 dl pumpapuré (osötad) – så här gör man den
FROSTING
 • 1 dl cream cheese
 • 1 msk pumpapuré
 • rivet skal av en apelsin
 • 3 dl florsocker
Pumpkin cupcakes.

Pumpamuffins.

Smält smöret och ställ det att svalna. Vispa ägg och socker pösigt och sikta ner mjölet blandat med bikarbonat och bakpulver. Strö ner kanel och ingefära och rör ihop. Tillsätt pumpapurén och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 175°C i 20 minuter. Låt svalna. Rör ihop alla ingredienser till frostingen och klicka eller spritsa den på toppen av muffinsen.

Kommentarer

Pin It on Pinterest