Välj en sida
Pumpapuré.

Pumpapuré.

Den som gillar att baka amerikanskt stöter ganska ofta såhär års på ingrediensen “pumpapuré”. Numera kan man hitta den på konservburk i väldigt välsorterade matbutiker, men när jag var nyss hemkommen från college var det inte att tänka på. Då fick den som ville göra Thanksgivingpaj och halloweenmuffins vara sin egen dräng och göra sin egen puré.

Jag gör faktiskt fortfarande det. Dels för att det är så löjligt enkelt och dels för att jag vill ha ekologisk pumpa i min puré (och så lite tillsatser som möjligt, vilket jag gissar att den amerikanskimporterade burkvarianten inte riktigt satsat på).

Som sagt, lätt som en plätt är det. Allt som behövs är pumpa. Det går bra att använda alla ätbara varianter av pumpa.

Pumpapuré.

Pumpapuré.

HEMMAGJORD PUMPAPURÉ

GÖR SÅ HÄR:

Skala pumpan och ta bort kärnorna. Skär pumpaköttet i hanterbara bitar (3-4 cm stora) och lägg dem i en kastrull. Fyll upp med vatten och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter och häll av vattnet (pumpan ska vara ungefär lika mjuk som färdigkokt potatis när den är klar). Mosa noga eller mixa med en stavmixer. Låt svalna och förvara i steriliserad glasburk med lock i kylen (klarar sig minst en vecka) eller frys in.

Pumpapurén är supergod att göra till exempel Amerikansk pumpapaj av till jul.

RECIPE IN ENGLISH:

DIY Pumpkin Puree

Making your own pumpkin puree is simple, and makes for delicious pies and lattes. Here´s how:

Peel and slice a pumpkin of your choice into one inch pieces. Boil in water for about 10 minutes. Drain and puré the pumpkin pieces using a mixer. Let cool and start baking. The puré will keep for about a week in the fridge and can also be stored in the freezer.

Kommentarer

Pin It on Pinterest