Välj en sida
Vinbärspaj recept

Underbar vinbärspaj med knäckigt täcke.

En av de godaste pajerna jag vet är en riktigt knäckig och seg historia. Den är ett slags pajernas pyttipanna, kan man säga. Man kan liksom slänga i lite vilka bär eller frukter som helst som man råkar ha för mycket av – vilket är himla praktiskt när man fortfarande har frysen full av förra årets vinbär och andra otydligt uppmärkta trädgårdsbär som man vill göra av med.

I den här pajen har jag blandat svarta och röda vinbär (det kan ha trillat med några jordgubbar också), men den är supergod att göra med antingen enbart röda vinbär eller svarta vinbär. Det är så himla gott att bryta av det syrliga och mustiga i vinbären med något riktigt sött och segt. Pajen är dödsenkel att lyckas med och kräver väldigt lite bakkunskap.

Paj vinbär

Paj med röda och svarta vinbär

VINBÄRSPAJ

  • 5 dl blandade vinbär
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 3/4 tsk bakpulver

Bred ut vinbären i en smord pajform. Blanda samman de andra ingredienserna till en kladdig deg. Platta till degen så gott det går och lägg ut som ett täcke över bären. Grädda i 200 grader i 30 minuter. Servera eventuellt med vaniljsås eller glass.

TESTA OCKSÅ: RÖD VINBÄRSKAKA

Röd vinbärskaka

recept vinbärspaj

Kommentarer

Pin It on Pinterest