Välj en sida

Röda vinbär är ganska syrliga i smaken och behöver något sött för att komma till sin rätt. Det här receptet på röd vinbärskaka är en riktig favorit under sommaren hemma hos oss. Ett utmärkt och väldigt gott sätt att göra sig av med alla vinbär som trädgården dignar av så här års.

Kakan är en klassiker som bakas i en rektangulär form eller liten långpanna – traditionellt används sylt som fyllning, men jag kan lova att den blir alldeles magisk med färska (eller för den delen frysta) bär också. Servera den som den är eller lite varm med någon god vaniljglass eller vaniljsås!

Vinbärskaka bakad i rutor.

Kaka på röda vinbär.

RÖD VINBÄRSKAKA

KAKA

  • 1 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 2-3 dl röda vinbär

STRÖSSEL

  • 1½dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smält smör

Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret och rör sedan i ägget. Bred ut i långpanna (20×30 cm) med bakplåtspapper i. Häll ut vinbären jämnt över kakan. Blanda ingredienserna till strösslet och ”strö” blandningen över vinbären. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

SERVERA MED: VANILJSÅS

Vaniljsås

Ljuvligt god kaka med röda vinbär!

Kommentarer

Pin It on Pinterest