Välj en sida

En kaka med bara två ingredienser? Som smakar helt gudomligt och dessutom går superfort att göra? Jodå, den finns! Och gissa vad?! Den är glutenfri också! Receptet är faktiskt exakt detsamma som de här nutellabrowniesarna som jag gjorde för några månader sedan – den enda skillnaden är att jag bakat den här kakan i en rund form och slängt lite färska bär över som dekoration för att göra den lite somrigare. Om ni inte redan testat att göra den – gör den nu! Den är helt sjukt krämig och god!

Nu kallar jag kakan nutellakaka, men jag använder i själva verket en ekologisk variant av chokladnötkrämen, eftersom den “vanliga” har en väldigt omysig innehållsförteckning (flera ekologiska varianter finns, bland annat har Coops Änglamark en hasselnötskräm som är god och prisvärd).

Så här gör man:

  • 4 ägg
  • 2 dl nutella eller annan hasselnötskräm

Knäck äggen i en vispbunke och vispa dem hårt med elvisp tills de är rejält ljusgula och puffiga (5-10 minuter behövs). Värm hasselnötskrämen på låg värme under omrörning tills den blivit lite mer lättrinnande och klicka i lite i taget i äggsmeten. Vispa under tiden tills allt blandat sig. Häll i en oljad rund form (penslad med raps- eller solrosolja) och grädda i 175°C i 25-30 minuter. Ringla eventuellt över lite mer varm hasselnötskräm. Låt svalna och dekorera eventuellt med färska bär.

Glöm inte att fira Nutelladagen den 5 februari! I min bakkalender hittar du fler dagar med baktema!

Kommentarer

Pin It on Pinterest