Välj en sida

Melontårta. Nyttigaste tårtan i stan!

Den ser ut som en helt vanlig gräddtårta, men inuti gömmer sig en frisk överraskning. Den här fruktiga tårtan görs av vattenmelon och är perfekt för varma sommardagar, lite nyttigare fester eller barnkalas. Riktigt lätt att få fin och faktiskt otroligt rolig att göra är den också!

MELONTÅRTA

  • 1 stor vattenmelon
  • 3 dl vispgrädde
  • hallon, jordgubbar, blåbär eller andra härliga bär
  • citronmeliss eller mynta

Skär av toppen och botten av vattenmelonen så att den får en stadig botten att stå på och en platt yta att dekorera. Skär bort skalet runtom för att få en jämn och cylindrisk tårtform på melonen. Använd en potatisskalare för finliret för att få rätt form. Vispa grädden och bred ett jämnt lager runt och över melontårtan. Dekorera med överblivna melonbitar, bär och citronmeliss eller mynta.

TESTA OCKSÅ: MANGOGLASSTÅRTA

Mangoglasstårta på yoghurt

Kommentarer

Pin It on Pinterest