Välj en sida

Ibland är det vansinnigt enkelt att göra de finaste tårtorna. En av mina favoriter är en superenkel mangoglasstårta som görs på mango och yoghurt och dekoreras med fina enkla melonkulor. Jag tycker själv att den blir fantastiskt fin och faktum är att den känns nästan hälsosam när man tittar på ingredienslistan.

Man kan antingen använda färdigfryst mango i bitar eller skära färsk mango i tärningar och frysa in om man hellre vill!

Mangoglasstårta.

Mangoglasstårta.

Mangoglasstårta.

Mangoglasstårta.

MANGOGLASSTÅRTA

  • 15 digistivekex
  • 100 g smör
  • 400 g frysta mangobitar
  • 2 dl mangoyoghurt (hittar man inte mangoyoghurt går det bra med till exempel vaniljyoghurt)
  • 1 honungsmelon
  • 10 vindruvor

Krossa digistivekexen och blanda med smöret i en mixer. När smeten blivit till en kladdig boll är den klar. Tryck ut digistivedegen i botten av en osmord springform (cirka 15 cm i diameter). Blanda de frysta mangobitarna (de ska alltså inte tinas först) med mangoyoghurten och mixa i en mixer med knivtillsats eller med hjälp av en stavmixer till en jämn glassmet. Bred denna över digistivebottnen, täck formen med plastfolie och ställ i frysen i ett par timmar. Gör kulor av honungsmelonen med hjälp av ett kuljärn och skala vindruvorna. Ta ut glasstårtan i god tid före servering så att den hinner mjukna. Dekorera med melonkulor och vindruvor och servera. Jag toppade skapelsen med några rosa marsipanbollar för ännu mer färg – recept på dem finns här.

GILLA GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH GODA RECEPT!

Kommentarer

Pin It on Pinterest