Välj en sida
Recept på kexchoklad från Söta saker

Kexchoklad.

Ja, man kan faktiskt göra kexchoklad själv och det är så himla enkelt att man knappt tror att det är sant! Jag gillar nästan den här varianten bättre än den köpta numera. Prova själv!

Det här receptet räcker till att göra fyra kexchokladkakor. Bara att dubbla eller trippla om man vill göra fler! Gillar man inte nötkräm eller om man inte tål nötter kan man med fördel byta fyllningen mot en annan chokladfyllning. Testa till exempel att använda chokladsmör eller chokladmarmelad!

Jag använder mjölkchoklad att doppa kexchokladen i på slutet. Jag tycker att det påminner mest om originalet och så är jag lite av en sucker för ljus choklad. Gillar man mörk choklad bättre så kör man såklart på det – båda blir väldigt gott!

KEXCHOKLAD

  • 12 smörgåsrån
  • ca 1 dl mjuk nougat, nötkräm eller nutella
  • ca 1 msk kokosolja
  • 100 g choklad

Lägg ihop smörgåsrånen tre och tre med nougaten (eller om man hellre vill nutella) bredd emellan varje lager. Smält kokosoljan i en kastrull och rör ner hackad mjölkchoklad tills den blivit en jämn och lite smått rinnig chokladsmet. Vänd kexen i choklad och låt rinna av på galler. Låt stelna i kylskåp.

TIPSA GÄRNA DINA VÄNNER OM RECEPTET! ANVÄND KNAPPARNA HÄR NEDANFÖR FÖR ATT DELA PÅ FACEBOOK OCH TWITTER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest