Välj en sida

Skuldbulle. subst. (-n). Bulle som bakats innan övriga i huset stigit upp, i syfte att skapa skuldkänsla hos sjusovare. Vanligt förekommande i Småland.

En fin gammal tradition som vi har i vår släkt är att baka så kallade “skuldbullar”. Det innebär i kortfattade drag att man går upp i ottan (och då menar jag med småländska mått mätt) på en ledig dag och bakar bullar eller andra bröd (det funkar inte med snabba kakor eller något annat modernt – det ska ta en jäkla tid). Bullarna serverar man sedan till nyvakna övriga i familjen som om allt går som man tänkt sig känner sig som slappa och totalt ohurtiga freeloadare i jämförelse. Här hittar ni mitt bästa recept på kanelbullar om ni vill testa.

Bilden ovan togs kl. 8.00 i söndags. Så att ni vet.

Kommentarer

Pin It on Pinterest