Välj en sida

Vad kan passa bättre denna underbara fredag än en riktigt passionerad citrustårta? Den här tårtbottnen med apelsin är en av mina favoriter och påminner om St Clement’s cake i smaken. Som fyllning varvar jag vispad grädde och hemgjord lemon curd. Och så en helt underbar limefrosting med massor av passionsfrukt på toppen.

TÅRTBOTTEN

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • rivet skal från en apelsin
  • 1 msk apelsinsaft
  • 1 dl kokande vatten
FYLLNING

Vispa ägg och socker. Tillsätt vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver och därefter apelsinskal och apelsinsaft.  Rör sist ner det kokheta vattnet. Grädda i en smal, hög smord och bröad form i ca 30-40 minuter på 200 graders värme. Låt tårtbottnen svalna, stjälp upp den på galler och dela den i tre eller flera lager. Bred tjockt med vispad grädde och lemon curd mellan lagren och lägg ihop dem till en hög tårta. Spritsa frosting på toppen och dekorera med passionsfrukt.

Kommentarer

Pin It on Pinterest