Välj en sida

Marsipangodis recept.

Har julgodiset redan tagit slut, fast det rent tekniskt är jul ända fram till påska? Då är det enda rätta att ställa sig och göra nytt. De här marsipanbollarna är min morfars paradjulgodis och sötare än något annat på julbordet. Jag älskar dem lika mycket som vuxen som jag gjorde när jag var barn. Och ja, du ser rätt. Det är socker ovanpå marsipanen…

MORFARS MARSIPANGODIS

  • 200 g sötmandel
  • Ca 3 dl florsocker
  • Lite vatten
  • En äggvita
  • röd karamellfärg
  • strösocker till rullning

Skålla och skala mandeln och mixa den. Blanda i lite florsocker i taget och fortsätt mixa tills degen känns trög och sammanhängande. Mixa ner äggvitan sist. Om det behövs kan man ta i lite vatten för att få massan mjukare, eller så kompenserar man med mer florsocker om den blir för lös. Forma marsipanen till bollar och rulla dem först i lite vatten med några droppar karamellfärg så att de blir rosa och sedan i strösocker.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest