Välj en sida

Fördelen med att börja äta semlor tidigt (ja, det finns ju fler fördelar än en såklart) är att man hinner testa så många varianter av semlor innan semmelsäsongen är över. En av mina favoriter i år är den här, med hasselnötter och nutellakräm. Ett fantastiskt trevligt alternativ om man till exempel inte gillar mandelmassa. Så här gör jag dem.

BULLAR

FYLLNING

  • 1 1/2 dl nutella (köpt eller hemmagjord)
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 3 dl vispad grädde

DEKORATION

  • hackade hasselnötter
  • florsocker

Baka bullarna enligt receptet och skär av toppen på varje bulle. Gröp ett litet hål i underdelen och fyll med nutellan, blandad med hackade hasselnötter. Klicka eller spritsa vispad grädde ovanpå och lägg över locket. Strö över fler hackade hasselnötter och pudra lite florsocker på toppen. Servera meddetsamma.

Kommentarer

Pin It on Pinterest