Välj en sida
Glutenfri äppelkaka recept

Glutenfri äppelkaka. Underbar mjuk kaka med äpplen.

Eftersom den glutenfria kakan jag gjorde häromdagen blev så jädrans god var jag bara tvungen att göra en variant med äpplen i också. Den blev faktiskt smått fantastisk och avnjöts till hemgjord vaniljsås sekunden den lämnat bakformen. Jag älskar när glutenfria kakor lyckas bli ännu godare än de glutenfulla alternativen!
Den här kakan är en mjuk kaka i sockerkaksstil med äpplen i. Man kan äta den som den är, skuren i skivor, eller servera den urgröpt ur formen när den fortfarande är lite varm, till glass eller vaniljsås.

GLUTENFRI ÄPPELKAKA

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • 1 äpple skuret i bitar
  • mandelspån och pärlsocker till garnering

Vispa ägg och socker. Tillsätt vaniljpulvret och mandelmjölet blandat med potatismjöl och bakpulver.  Rör sist ner det kokheta vattnet. Häll i en smord och bröad form och ploppa ner äppelbitarna jämnt över kakan. Grädda i ca 30 minuter på 200 graders värme. Strö över mandelspån och pärlsocker och servera.

Glutenfri äppelkaka recept

SERVERA MED: VANILJSÅS

Vaniljsås

Kommentarer

Pin It on Pinterest