Välj en sida
Tryffel med konjak.

Konjakstryffel.

Ett julgodis som jag gör varje år med olika smaker är chokladtryffel. Hur enkel som helst, och helt fantastiskt god. En favorit är att göra den som whiskytryffel, men det blir också väldigt gott att byta ut whiskyn mot konjak och göra den som konjakstryffel eller såklart att göra den med ett alkoholfritt alternativ, som glöggtryffel eller varför inte med rivet apelsinskal.

KONJAKSTRYFFEL

  • 200 g mörk choklad (helst 70 procent eller mer)
  • 1 dl grädde
  • 3-4 msk konjak
  • kakao till dekoration

Hacka chokladen fint. Koka upp grädden snabbt och slå över chokladen. Rör tills den löst sig helt och blanda därefter i konjaken. Häll i en liten plastklädd form och låt stelna i kylskåp. Skär i rutor och vänd i mörk, fin kakao. Förvara kallt.

Kommentarer

Pin It on Pinterest