Välj en sida
Glöggtryffel recept från Söta saker.

Glöggtryffel.

Ett riktigt bra julgodis om man inte vill hänga i köket hela adventshelgen och vara relativt säker på bra resultat är tryffel. De här har jag smaksatt med julens favoritdryck nummer ett – glögg. Sjukt goda om jag får säga det själv! Får man några över är de för övrigt ypperliga att använda som smaksättning i briocher eller andra härliga bakverk. Men let’s face it, man får inga över.

GLÖGGTRYFFEL

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk riktigt god glögg (med eller utan alkohol)
  • kakao till garnering

Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull och stäng därefter genast av värmen. Rör ner den hackade chokladen och glöggen och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en fyrkantig form (kanske cirka 10×15 cm stor) klädd med bakplåtspapper och ställ i kylskåpet att stelna. Skär i rutor och pudra med kakao.

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR FLER SÖTA SAKER!

Kommentarer

Pin It on Pinterest