Välj en sida
Glutenfria mandelkakor utan mjölk

Goda glutenfria mandelkakor utan mjölk.

Jag tycker om att samla på mig bra recept på glutenfria och mjölkfria kakor så att man kan bjuda alla gäster på något gott när det är kalas. De här små underverken påminner om sådana där biskvier som man strör över varm nyponsoppa. Eftersom man doppar dem i lite brunt socker före gräddning blir de dessutom lite gnistrigt guldbruna och fina.

GLUTENFRIA OCH MJÖLKFRIA MANDELKAKOR

  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • 2 dl rårörsocker (plus lite extra att rulla kakorna i vid utbakning)
  • ½ vaniljstång
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 äggvitor

Blanda mandelmjöl och socker. Skåra vaniljstången och skrapa ner kärnorna. Blanda ner bakpulvret. Vispa upp äggvitorna tills de blir hårda och vita. Vänd ner och blanda försiktigt till en jämn och fluffig smet. Rulla till små bollar och doppa ovansidan av dem i lite rårörsocker. Ställ ut dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till något. Grädda på 200°C i cirka tio minuter.

TESTA OCKSÅ: MJUK KAKA UTAN GLUTEN OCH MJÖLK

Godaste kakan utan gluten, fett eller mjölk

Kommentarer

Pin It on Pinterest