Välj en sida

De röda vinbären är de bär som klarar sig längst kvar i frysen här hemma av någon anledning. Kanske är de aningen för sura för att man ska vara sugen på dem till smoothiefrukost, eller så är de helt enkelt bara så vansinnigt många att de aldrig tar slut. Som muffinsfyllning i söta röda vinbärsmuffins blir de dock varken sura eller för många. Bara jättegoda!

Recept vinbärsmuffins

Vinbärsmuffins på röda vinbär.

VINBÄRSMUFFINS MED RÖDA VINBÄR

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl röda vinbär

Blanda rumsvarmt smör med socker och rör sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar (receptet räcker till cirka tolv medelstora muffins) till hälften med smeten. Tryck ner en näve vinbär i mitten av varje muffin. Grädda i 175° i cirka 20 minuter.

PROVA GÄRNA OCKSÅ: VINBÄRSPAJ

Vinbärspaj

Kommentarer

Pin It on Pinterest