Välj en sida
citronpannacotta

Citronpannacotta utan gelatin.

Ett väldigt enkelt sätt att göra pannacotta är att använda gelésocker istället för gelatin. På så sätt går blir den underbara desserten dessutom vegetarisk. Bara en sådan sak! Den här ljuvliga lilla saken gör jag med vanilj och citron. Det tycker jag att du också ska göra.

citronpannacotta
Citronpannacotta
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 1 dl gelésocker
  • skal av en citron
  1. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner dem tillsammans med grädde och gelésocker i en kastrull (om man vill kan man låta den urskrapade vaniljstången koka med och sedan ta upp den). Blanda ner det finrivna skalet från citronen (se till att den är ekologisk!). Koka blandningen väldigt kort, en halv minut, och häll upp trevliga glas eller formar. Låt stelna och servera med de rårörda blåbären ovanpå.
TESTA ANDRA RECEPT PÅ PANNACOTTA!

Pannacotta – olika recept

Kommentarer

Pin It on Pinterest