Välj en sida

Saffranskakor – underbart sega och lätta att göra! Om jag bara fick välja en kaka i hela världen blev det nog skurna sirapskakor. Jag vet inte vad det är som gör att jag gillar dem så mycket och att jag aldrig tröttnar på dem, men det är väl bara så med saker, och människor, som man verkligen tycker om. Att man liksom aldrig får nog av dem. Den här gången har jag bakat dem lite extra julfina och gula av saffran.

SKURNA SAFFRANSKAKOR

  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 kuvert saffran
  • några droppar varmt vatten
  • 2 msk sirap
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 – 2½ dl vetemjöl

Låt smöret stå framme en stund och bli mjukt (det går bra att använda flytande smör om man vill). Stöt saffranet med lite av sockret och några droppar varmt vatten så att den löser sig. Blanda samman med smör och reste socker Rör i sirap och sist vetemjölet blandat med bikarbonat. Känn efter hur mycket mjöl som behövs för att degen ska gå att forma. Rulla den till strängar och platta ut till en centimeters tjocklek på smord plåt. Grädda i 175 grader i cirka 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.

Kommentarer

Pin It on Pinterest