Välj en sida
Orange curd recept

Orange curd. Så galet gott att jag inte ens vet var jag ska börja…

När fruktskålen vällde över av apelsiner häromsistens tänkte jag att om man kan göra lemon curd av citroner borde man väl för katten kunna göra apelsincurd av apelsiner. Och vet ni vad, det går alldeles förtjusande bra! Fantastiskt len och guldig och frisk i smaken blir den också.

 

ORANGE CURD

  • 2 apelsiner
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 gram smör

Tvätta apelsinerna och riv skalet fint. Pressa också ur saften. Vispa ihop ägg och socker i en rostfri bunke och rör i apelsinskal och saft. Ställ i vattenbad och rör tills krämen tjocknar. Klicka i smöret och låt curden svalna i rena burkar.

Orange curd recept

TESTA OCKSÅ: ORANGECURD-MUFFINS

Orange curd muffins

Kommentarer

Pin It on Pinterest