Blåbärsmarmelad med choklad – underbart smakrik marmelad.
Välj en sida

Jag har varit rejält i marmeladkokartagen den senaste tiden så bered er på en hel del färgglada burkar här framöver. Marmelad är en av de saker jag verkligen gillar att göra själv istället för att köpa färdig. Dels går det faktiskt fortare. Sen blir det dessutom sjukt mycket godare. Och det bästa av allt: Det doftar alldeles ljuvligt i köket under tiden. Den här varianten av blåbärsmarmelad med choklad gjorde jag som en snabb gå-bort-present härom veckan. Den smakar lite fransk frukost blandat med småländsk sommarskog och sådant kan ju bara inte bli fel.

Blåbärsmarmelad med choklad

Blåbärsmarmelad med mörk choklad. Mums!

 

Blåbärsmarmelad med choklad

  • 4 dl blåbär
  • 2 dl syltsocker
  • 50 g mörk choklad

Koka upp blåbär och socker och låt blandningen sjuda i runt 10 minuter. Gör ett marmeladprov (Häll en klick på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Hacka chokladen och rör ner den så att den smälter helt. Häll genast upp i glasburk och låt svalna.

TESTA OCKSÅ: CHOKLADMARMELAD

Chokladmarmelad

Kommentarer

Pin It on Pinterest