Välj en sida
kiwimarmelad

Kiwimarmelad – syrlig och söt och alldeles underbart god!

 

Jag älskar den här marmeladen! Den har en perfekt balans mellan sött och syrligt och känns rejält fruktig och frisk. För att få lite extra syra i den pressar jag i lite citronsaft och river ner lite citronskal.

KIWIMARMELAD

  • 3 kiwifrukter
  • ½ citron (skal och saft)
  • 1 dl syltsocker

Skala kiwifrukterna och dela fruktköttet i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med syltsockret och saften och skalet från en halv citron. Låt koka upp och krossa kiwiköttet med en ballongvisp. Rör och låt blandningen sjuda på låg värme tills marmeladen klarar ett marmeladprov (5-10 minuter). Häll på burk eller servera direkt till nybakat bröd. Obs! receptet ger bara ett par dl marmelad (jag gillar att göra ny ofta istället för att ha stora burkar stående i kylen). Vill man ha mer av det goda gör man dubbel eller tredubbel sats.

kiwimarmelad

TESTA OCKSÅ: LEMON CURD

Lemon curd

Kommentarer

Pin It on Pinterest