Välj en sida

Årets påsktårta har fått bli dubbelt så hög som vanligt och alldeles proppfull av godsaker. Hemlagad hallonmousse, nykokt vaniljkräm och underbar vispgrädde. Dessutom har jag givetvis klätt den helt i söt choklad. Här har ni den, i all sin galenskap!

Påsktårta recept

Påsktårta med choklad och hallonmousse. Foto: Josefin Casteryd.

 

PÅSKTÅRTA

Tårta:

Chokladglasyr:

  • 4 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 4 msk vatten
  • 2 msk mjukt smör

Baka tårtbottnarna och låt dem svalna. Dela dem i två till tre skikt vardera. Gör hallonmoussen, vaniljkrämen och vispa grädden. Varva dem på tårtans olika lager och lägg sist på det översta locket. Rör samman alla ingredienserna till chokladglasyren till en jämn smet och bred den över hela tårtan. Garnera eventuellt med chokladägg, marsipanfigurer eller nonstop.

TESTA OCKSÅ: GLUTENFRI TÅRTA TILL PÅSK

Glutenfri påsktårta

Påsktårta recept

Foto: Josefin Casteryd.

 

Påsktårta recept

Påsktårtan med stort P. Foto: Josefin Casteryd.

Kommentarer

Pin It on Pinterest