Välj en sida

Biscotti kan man baka på tusen olika sätt. Jag brukar till exempel göra en somrig lavendelvariant på lavendelsocker, en riktigt god version med lingon och vit choklad och min favorit – polkagrisbiscotti. Men ibland är det allra godaste att helt enkelt återgå till originalet och baka klassiska mandelbiscotti. Det här receptet är också superpraktiskt att ha i receptsamlingen och utgå från när man vill pröva nya smaker. Byt helt enkelt ut mandeln mot precis vad som helst.

100 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
En nypa salt, om man vill
1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hackade mandlar eller mandelspån

Blanda smör, socker och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat och rör ner tillsammans med de hackade mandlarna eller mandelspånen. Knåda lätt och forma till fyra längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Skär genast i två centimetersbitar och ställ i eftervärmen (avstängd ugn) tills de torkat helt.

Kommentarer

Pin It on Pinterest