Välj en sida

Om man gillar pepparkakor är dessa pepparkakskolor något alldeles i särklass. Den här varianten blir en klassiskt seg kola. Om man gillar kola som är krispig och oseg kan man prova att röra i en matsked smör alldeles på slutet, innan man häller den på bakplåtspapper.

Känner man sig på pysselhumör kan man också roa sig med att slå in kolorna i cellofan och knyta små röda band i ändarna. Det tar fantastiskt lång tid, men blir också väldigt fint. Jag fick hjälp av Josefin, som också fotat de små underverken.

Pepparkakskolor

Pepparkakskolor. Foto: Josefin Casteryd.

 

PEPPARKAKSKOLOR

Blanda allt utom pepparkakskryddorna i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills kolan klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas kallt vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Rör i pepparkakskryddorna och ta sedan kastrullen från plattan. Häll upp smeten på bakplåtspapper och låt den stelna. Skär i rutor med vass kniv (gärna penslad med lite rapsolja) och packa in i cellofan.

Kommentarer

Pin It on Pinterest