Muscovadokolor med ingefära | Söta saker. Recept på urgoda kolor.
Välj en sida

Det börjar närma sig advent och december, mina vänner. Det innebär att det från och med nu är fritt fram att tillverka en hel vansinnig massa godis och sötsaker att bjuda nära och kära på, eller för den delen njuta av själv. För ju kallare och mörkare det blir, desto fler färgglada marsipanbollar och sega pepparkakor behöver man för att överleva. Dessa makalöst goda muscovadokolor gör man hur enkelt som helst. Och förutom att de smakar fantastiskt fyller de hela köket med sötma och glädje när man kokar dem.

Muskovadokolor

MUSCOVADOKOLOR MED INGEFÄRA

  • 1dl sirap
  • 4 dl socker
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk smör

Blanda allt utom smör och ingefära i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills kolorna klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Rör i ingefäran och ta genast av plattan. Klicka i smöret och rör ut det helt i kolan. Häll upp på bakplåtspapper och låt den stelna. Skär i rutor med vass kniv och packa in i smörpapper.

FÖLJ GÄRNA SÖTA SAKER PÅ FACEBOOK FÖR FLER BAKTIPS OCH GODA RECEPT!

Kommentarer

Pin It on Pinterest